Campania My Summer Sexy Legs

 

Simțim ușor atingerea plăcută a razelor soarelui și gândul la vacanță ne face să ne „revizuim” corpul, pentru a nu ne simți jenate de aspectul nostru atunci când vom purta haine sumare, potrivite anotimpului cald.
Din fericire încă suntem într-o perioadă în care tratamentele ce ne pregătesc pentru sezonul cald mai pot fi efectuate. Anumite proceduri post-tratament au interzisă expunerea la soare.
Patologia venoasă se numără printre afecțiunile ce are nevoie de astfel de tratamente. Aceasta se referă atât la vasele inestetice care se văd cu ochiul liber cât și la insuficiența venoasă ce prezintă semne și simptome neglijate de multe persoane precum edem gambier, senzație de picioare grele, neliniștite, uneori chiar durere, ce pot apărea chiar și la o vârstă foarte tânără.
Venectaziile (venele spider) sunt printre cele mai întâlnite probleme de estetică în rândul sexului frumos (și domnii se pot confrunta cu astfel de probleme dar într-un procent mai mic). De obicei acestea nu prezintă un pericol asupra stării generale de sănătate, dar dacă sunt localizate la nivelul picioarelor, acestea pot da o senzație de oboseală.

Dar ce sunt venectaziile?

– sunt vene de mici dimensiuni, dilatate, de o culoare albăstruie-violet sau roșiatică ce se regăsesc la nivelul pielii al membrelor inferioare, față, torace, etc.

Care sunt cauzele apariției acestora?

Știm foarte bine că venele transportă sângele pompat de inimă prin tot corpul. Funcționarea inadecvată a acestora permite ca sângele să se acumuleze în venă ca mai apoi presiunea să slăbească pereții, dilatându-i. În funcție de ce venă este afectată aceasta poate duce la venectazie sau la varice – dacă vena este mai groasă și se acumulează mai mult sânge.

Alte cauze:

1. Statul în picioare – dacă locul de muncă presupune acest lucru sigur vă veți confrunta cu această problemă pentru că presiunea este mai mare.
2. Statul în scaun – munca la birou este plăcută dar dacă rămânem în aceeași poziție mai multe ore, circulația are de suferit.
3. Obezitatea – kilogramele în plus încetinesc funcționarea corectă a funcțiilor corpului
4. Afecțiunile hormonale (consumul îndelungat al contraceptivelor, sarcina)
5. Factorii genetici – dacă mama/bunica s-a confruntat cu astfel de probleme, riscul de a te afecta și pe tine este crescut.
6. Traumatismele locale
7. Expunerea la soare necontrolată
O altă cauză ce necesită o atenție mai deosebită este insuficieța venoasă cronică. În acest caz este nevoie de un consult de specialitate. Aici dorim să specificăm că în cadrul clinicii Alderma găsiți specialiștii de care aveți nevoie.

Cum putem contribui la prevenirea venectaziilor?

Printr-un stil de viață sănătos și prin mișcare. Mersul pe jos ajută la circulație, de asemenea mersul pe bicicletă sau înotul și evitarea pe cât posibil a cauzelor menționate anterior.
Clinica Alderma vă poate ajuta să scăpați de aceste probleme estetice datorită tehnologiei de ultimă generație. Veți beneficia, sub îndrumarea doamnei doctor Laura Vexler, de tratamentul cu laser Sciton. Fiind specializată în chirurgie vasculară, doamna doctor va ști exact de ce natură este problema și vă va oferi tratamentul potrivit.

 

   Laserul Sciton recunoaște pigmentul vaselor de sânge și elementele din sânge, urmând să elimine apa de la nivelul acestora cu ajutorul căldurii. Procedura nu este una dureroasă, veți simți doar un ușor discomfort local. Ca efect imediat, vasele se comportă diferit în funcție de mărimea și culoarea lor: unele dispar pe când altele se închid/deschid la culoare, urmând să dispară complet în următoarele săptămâni. Acest tratament este indicat în:

  • tratarea telangiectaziilor
  • tratarea venelor spider, localizate pe orice zonă a corpului (față, membre inferioare, torace, etc)
  • tratarea venelor prevaricoase.

Pentru a avea rezultate imediate și de lungă durată, respectarea indicațiilor pre și post tratament sunt esențiale. De aceea sfaturile specialistului sunt următoarele:
1. Indicații pre tratament:
-pielea nu trebuie să fie bronzată cu minim 1, 2 luni înainte
-nu trebuie să existe leziuni cutatane/afecțiuni dermatologice
-epilarea zonelor cu păr cu 24 ore înainte

2. Indicații post tratament:
-nu se recomandă expunerea la solar/soare/cremă autobronzantă pe toată perioada tratamentului
-se recomandă evitarea expunerii la căldură excesivă (băi fierbinți/saună)
-nu se recomandă efort fizic intens sau statul prelungit în picioare
-se recomandă contenție cu ciorap elastic minim 48 ore postprocedură
-În urma acestui tratament pielea ta va fi curată, netedă, fără imperfecțiuni și gata să fie răsfățată de razele calde ale soarelui de vară.

Mai multe detalii despre tratarea vaselor de sange sparte cu Laser Sciton poți citi AICI

Vă așteptăm la clinică pentru un consult și pentru a vă răspunde cu drag la orice întrebare legată de acest tratament. Nu uitați că oferim doar servicii performante cu un personal calificat și atestat.