Medicina Integrativă

Dr. Ionica Ciortan

 • MEDIC Primar Medicină Generală și Pediatrie
 • Medicină Integrativă și Funcțională
 • DOCTOR în științe medicale
 • Membru al Asociației Medicilor pentru Nutriție,  PAN Romania
 • Absolventă al modulelor de Medicină Integrativă din cadrul UMF București, în perioada 2014-2020, coordonator Prof. Dr. John Ionescu.

Consult de medicină generală și integrativă, pentru adulți

Abordarea problemelor de sănătate și a afecțiunilor ca un tot unitar: diagnosticul și tratamentul integrativ al bolilor cronice degenerative: alergologice și imunologice, autoimmune, metabolice, dermatologice, oncologice, inflamatorii cornice sistemice, cronice inflamatorii gastrointestinale, sindromul de oboseală cronică, atacul de panică, fibromyalgia, sindromul dureros cronic abdominal, sindromul de colon iritabil, sindromul de intolerante alimentare și de creștere a permeabilității intestinale, boli de mediu, detoxifiere.

 

Diagnostic, tratament și prevenție cauzală. Cu precădere ne vom ocupa de controlul creșterii și dezvoltării fiziologice a copiilor , de la naștere până la 18 ani.

 • Depistarea cauzelor deficitului imun și reglarea imunității sistemice.
 • Depistarea și tratarea deformațiilor de coloană vertebrală și cutie toracică la copii, împreună cu medicul specialist ortopedie și chirurgie pediatrică, psiholog, nutriționist, acolo unde situația o impune.

 

 • Depistarea intoleranțelor și alergiilor alimentare, parazitozelor, deficite enzimatice intestinale și tratarea sindromului cronic intestinal, balonarea, constipația, lipsa poftei de mâncare, tulburări de comportament.reglarea funcției gastrointestinale, îndepărtarea alergiilor alimentare, respiratorii și a intoleranțelor alimentare, la copii cu ADHD, AUTISM
 • Corecția mineralelor esențiale la nivel celular și tisular
 • Nutriție pediatrică-diagnostic și tratarea cauzală integrativă a obezității și al deficitului ponderal, la copii. Bioscanarea structurii corporale, interviu nutrițional și eliberarea unei diete personalizate, de către medicul pediatru și nutriționist.

Investigații și proceduri utilizate

 • Testare intoleranță alimentară la 100 de alimente (screening)
 • IMU PRO la 100, 200 și 300 de alimente (dozarea anticorpilor IgG alimentar din sânge)
 • Testul ALCAT dozarea anticorpilor IgG4 alimentari, substanțe toxice și chimice alimentare, medicamente-din sânge, pentru depistarea sindromului inflamator cronic systemic și intestinal(stimulare limfocitara)
 • Microbiomul Intestinal (depistarea deficiențelor de flora intestinală, bacterii patogene, deficit sau exces DAO, fungi și micoze intestinale, recomandări și tratament.)
 • Dozare hidrogen expirat pentru depistarea sindromului de colon iritabil
 • Krinistest – analiza firului de păr
 • Dozare RADICALI LIBERI din sânge (sindrom de oboseală cronică)

 

INVESTIGAȚII NOI, SUPLIMENTARE PENTRU INVESTIGAȚIA STRESULUI CRONIC

GI STOOL PROFILE GENOVA – este un test special ce identifică un număr vast de afecțiuni, de la boli gastrointestinale sau autoimune până la sindrom metabolic sau oboseala cronică, prin determinarea microbiomului intestinal din materii fecale.

NEUROSPOT – determinarea neurotransmițătorilor cerebrali din urină (Serotonină, Dopamină, Adrenalină, Noradrenalină, Cortizol, DHEA, GABA, Glutamat)

Pentru că întotdeauna mi-am dorit să tratez pacientul și nu boala, la finalul anului trecut am absolvit modulele de Medicină Integrativă din cadrul UMF București, perioada 2014-2020, coordonator prof. Dr. John Ionescu.

Titulaturi cursuri: abordarea integrativă, depistare precoce, tratament complementar ghidat pe cauze, primele dezechilibre metabolice, neuro endocrine, enzimatice, depistare toxice la nivel celular și evaluarea răspunsului organismului la stres cronic, sindrom de oboseală cronică, reglare stil de viață și mod de alimentație.

Grupele de afecțiuni abordate: oncologice, boli autoimune, alergice, metabolice și cardiovasculare, boli de mediu, detoxifiere celulară și intestinală, reglare răspuns imun imoral și celular, pentru adulți și copii.

Prof. Dr. John Ionescu este fondatorul clinicii Spezialklinik Neukirchen, din Germania şi profesor asociat de medicină integrativă şi dermatologie oncologică la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti.

Mai multe detalii despre Prof. Dr. John Ionescu puteti gasi AICI si AICI.

Totodată clinica Alderma este membru al Asociației Medicilor pentru Nutriție, PAN România. Mai multe detalii găsiți AICI.