Scumpe doamne și domnișoare, dar și dragi domni, vă invităm să descoperim împreună secretele unei pieli sănătoase și catifelate prin proceduri inovative ce vă vor încânta cu rezultatele de excepție fără a simți disconfort sau durere.
Ne-ar plăcea să ne lăsați în comentarii cu ce probleme ale pielii vă confruntați, pentru a vă vorbi în detaliu și pentru a vă oferii ulterior soluții.

 

Noi am ales astăzi să vă discutăm despre foliculită

 

Foliculita este o afecțiune a pielii, mai exact a firului de păr. Aceasta se manifestă la rădăcina firului de păr prin inflamare și roșeață.

Cauzele apariției acesteia sunt multiple:

  • Epilatul cu ceară
  • Epilatul cu lama de ras
  • Epilatul cu epilatorul
  • Igiena precară
  • Transpirația abundentă
  • Sauna, piscina
  • Diferite bacterii
  • Anumite substanțe chimice cu care vine în contact pielea

Se manifestă prin eritem (roseață), pustule (umflături la nivelul pielii cu conținut alb), iar formele severe prezintă usturime, mâncărime și tensiune locală.

Cel mai întâlnit simptom al acestei afecțiuni este creșterea firului de păr sub piele – un aspect foarte inestetic, mai ales în zona brațelor și a picioarelor. Deși nu pare o afecțiune gravă, ,foliculita poate da complicații.

Avem mai multe tipuri de foliculită:
– Foliculită micotică (cauzată de ciuperci precum Candida Albicans, Trichophyton rubrum, Pityrosporum)
– Foliculită microbiană (cauzată de stafilococi)

Foliculita bacteriană caracterizată prin apariția unor bășicuțe roșii sau albe cu puroi și mâncărime.
Foliculita cauzată de folosirea aparatului de ras – inflamația cauzată de creșterea firelor de păr sub piele.
Foliculita de ”jacuzzi” cauzată de bacteria Pseudomonas des întâlnită în saunele sau în piscinile încălzite unde apa are un nivel de clor scăzut. Se manifestă sub forma unor iritații roșii care cauzează mâncărimi ale pielii de la 1 până la 4 zile.
Foliculita cauzată de infecția cu candida, întâlnită mai des în rândul bărbaților. Se manifestă prin apariția pustulelor roșii pe spate, piept, umeri, față, partea superioară a brațelor, gât și provoacă mâncărimi. Cele menționate mai sus sunt forme ușoare ale foliculitei.

Formele severe pot destabiliza semnificativ sănătatea pielii:
Foliculita profundă apare datorită consumului îndelungat de antibiotice. Acestea duc la creșterea necontrolată a unor organisme numite ”gram negativ” provocând iritații în jurul gurii și nasului care mai departe produc acnee severă.
Sycosis barbae afectează bărbații care doar ce au început să se bărbierească. Debutează prin mici pustule pe buza inferioară, bărbie, falcă dar devin din ce în ce mai vizibile în săptămânile următoare pe măsură ce bărbații continuă să se bărbierească. Această formă de foliculită poate provoca cicatrici.
Furunculul și Carbuncul – infecția severă a foliculelor de păr. Furunculul este o umflătură dureroasă care poate ajunge la o mărime considerabilă, iar dacă sparge poate lăsa o cicatrice permanentă. Umflăturile sunt de culoare roz sau roșie care treptat colectează puroi și cresc în dimensiuni. Furunculele mici se vindecă fără a lăsa cicatrici.

 

 

Carbuncul reprezintă o mulțime de furuncule ce se poate manifesta pe ceafă, spate, umeri sau pe coapse. Este o infecție mai severă ce se dezvoltă și se vindecă mai lent. Și acesta poate lăsa cicatrici pe piele.
Foliculita eozinofilică este afecțiunea întâlnită în special la persoanele infectate cu HIV. Simptomele se manifestă prin mâncărime intensă și apariția bășicilor cu puroi pe față, gât, scalp și partea superioară a pieptului, dar care se extind pe o suprafață mai mare a pielii. După vindecare pigmentul pielii se închide (hiperpigmentare).
Toate aceste tipuri de foliculită trebuie identificate și tratate doar sub îndrumarea medicului specialist.

 

Cum putem preveni aceste afecțiuni (unele traumatizante cu pielea)? Prin tratamentul de epilare definitivă cu laser

 

 

Ce este epilarea definitivă?

 

Este procedeul estetic care elimină pilozitatea excesivă de pe toate zonele corpului. Epilarea definitivă se face cu ajutorul unui aparat ce emite fascicule de lumină concentrate pentru a pătrunde la rădăcina foliculilor de păr. Această lumină pulsată încălzește firul de păr (fără a afecta pielea) până la rădăcină și o distruge. Este o procedură ce a devenit foarte cunoscută, mai ales în rândul doamnelor.
Este mai mult decât prietenoasă cu pielea, deoarece este tratamentul și în același prevenția foliculitei de orice tip.

Laserul SCITON, cu tehnologia Alexandrite reprezintă una dintre cele mai performante, eficiente și sigure tehnologii în momentul de față.

Dr. Laura Vexler, medic specialist Chirurgie Vasculară, prezintă în emisiunea Jurnal de Sănătate, beneficiile și avantajele epilarii definitive cu laserul Sciton, unul dintre cele mai performante, eficiente și sigure lasere din Constanța

Înglobat în platforma Sciton, acesta oferă rezultate fără durere și fără restricții asupra zonei de acțiune. Cu ajutorul multiplelor filtre încorporate, procedura este adaptată fiecărui pacient în parte în funcție de tipul de pilozitate (fir de păr subțire și deschis la culoare sau fir de păr închis la culoare și gros) și culoarea pielii.
Rezultatele estetice se văd după 7 – 14 zile de la prima ședință. Dacă veți respecta sfaturile specialistului veți avea o piele catifelată, curată, fără alergii și iritații.

Recomandările noastre pre-tratament implică pași simpli:
Folosiți lama de ras sau crema epilatorie cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte. Părul nu trebuie smuls.
Pielea nu trebuie să fie bronzată cu 1-2 luni înainte
Nu trebuie să vă aflați sub tratament fotosensibilizant

Mai multe despre epilarea cu tehnologia Alexandrite poți citi AICI

La clinică vom discuta mult mai în detaliu fiecare pas, pentru ca rezultatele să fie de lungă durată.
Așadar, vă așteptăm cu mare plăcere să beneficiați de tratament!