Ne confruntăm cu tot felul de probleme la nivelul tenului, indiferent de vârstă.

Mediul înconjurător, factorii interni, stresul dar și genele moștenite, sunt cauzele declanșatoare a afecțiunilor.

 

Cuperoza și rozaceea se regăsesc între afecțiunile des întâlnite la nivelul tenului.

 

Cuperoza, din păcate, este o afecțiune cronică întâlnită la adulți. Aceasta apare, când la nivelul vaselor de sânge ale pielii au loc dereglări. Încă nu se știe sigur ce determină inflamarea acestora, dar de multe ori este confundată cu alte afecțiuni dermatologice.

De aceea se recomandă controlul la medicul specialist. Simptomele cuperozei sunt multiple și creaza atat neplaceri cat si un aspect inestetic al tenului.

 

  • Persistența roșeței pe o anumită zonă a pielii
  • Înroșirea pielii în zona nasului și a obrajilor
  • Mici pete ce ies în relief, care pot fi confundate ușor cu un ten acneic
  • Zone sensible la atingere sau la expunerea în razele soarelui
  • Vase sanguine inflamate
  • Piele uscată

Din păcate, netratată corespunzător, cuperoza poate deveni foarte neplăcută și nu numai din punct de vedere estetic. Te poți confrunta cu inflamații la nivelul nasului și ochilor, cu durere și senzații de arsură.

 

 

Un alt aspect al acestei afecțiuni este acela că se poate manifesta intens câteva săptămâni și să dispară complet, iar după câtva timp să reapară.

 

Rozaceea, ca și cuperoza, este tot o afecțiune dermatologică, cronică.

Ce trebuie să știm:

  • Rozaceea este des întâlnită la persoanele cu tenul deschis
  • Expunerea la razele soarelui fără protecție poate declanșa afecțiunea
  • Alimentele condimentate, alcoolul, băuturile fierbinți sunt și ele factori declanșatori
  • Anumite medicamente precum vitaminele B6,B12, cortizonul pot contribui la apariția rozaceei

 

Sunt mai multe tipuri de rozacee în funcție de manifestările la nivelul pielii. Există rozaceea ce se manifestă prin înroșire episodică apoi permanentă în zona centrală a feței. Pielea devine aspră, se observă deshidratare iar la aplicarea machiajului sau a cremelor simțiți discomfort. Acest tip se numește rozacee eritematotelangiectazică.
Rozaceea papulo-pustuloasă – pe lângă zonele de roșeață apar și coșurile.
Rozaceea oculara se manifestă prin înroșirea ochilor, senzație de nisip în ochi și sensibilitate la lumină.
Un tip mai rar întâlnit de rozacee este rozaceea fimatoasă. Se caracterizează prin îngroșarea și înroșirea anumitor zone ale feței (nasul, bărbia).

 

Tratamentul Forever Young BBL – Broad Band Light Forever Young

Și pentru că am numit la început tratamentul perfect pentru aceste afecțiuni, haideți să vă detaliem.
Pentru că suntem într-o continuă căutare a tot ceea ce înseamnă calitate și inovație în ceea ce privește frumusețea și sănătatea tenului, a pielii în general, vă prezentăm tratamentul profesional care acționează la nivel genomic și s-a demonstrat că în timp, păstrează tinerețea la nivelul pielii.

Un alt studiu genetic efectuat la Standford Medical School a arătat că BBL este singurul tip de lumina, care reușește să reseteze modul de exprimare al genelor responsabile cu tinerețea.
Tratamentul BBL are acțiune și asupra diverselor probleme și anume: acnee, cuperoza, rozacee, petelor hiperpigmentare de diferite mărimi, pistrui.
Acest tratament se poate efectua pe orice suprafață a corpului (față, gât, decolteu, față dorsală a mâinilor, brațe, antebrațe, umeri, etc.)

Ideal, numărul de ședințe este1- 6 pe an (numărul variază în functe de problema pe care dorim să o tratăm sau de gradul de îmbătrânire a pielii), cel mai indicat ar fi o dată la 1-2 luni cu excepția lunilor de vară.

 Mai multe detalii, despre cum acționează poți citi AICI